ElkWelzijn Culemborg is in 2014 begonnen met het laten schrijven van levensverhalen voor Culemborgers. In 2015 werd dit project herhaald. 

Toen begin 2016 bleek dat ElkWelzijn zou stoppen met het voorzetten van het project, hebben enkele schrijfsters de handen ineengeslagen en zijn mogelijkheden gaan onderzoeken dit project toch door te laten gaan.

Door het zoeken van sponsoren en met ondersteuning van ElkWelzijn is het project Levensverhaal Culemborg in september 2016 van start gegaan.

Inmiddels is het project ondergebracht bij het Senioren Collectief Culemborg en zijn drie coördinatoren (waarvan twee vanaf het eerste uur) actief met zoeken naar schrijvers en vertellers. Daarnaast bieden zij tijdens de hele procedure waar nodig ondersteuning.

Hieronder stellen de drie coördinatoren zichzelf aan u voor.

 

Ik ben Loes van Baaren, geboren en getogen in Haarlem. Vervolgens woonde ik ruim twintig jaar in de Achterhoek en sinds 1996 woon ik , samen met Erik, met veel plezier in Culemborg. Ik heb altijd met mensen gewerkt die het in het leven wat minder hebben getroffen: in een huis voor moeilijk opvoedbare jongens, een tbs-kliniek, de opvang van asielzoekers, de verslavingszorg/reclassering, voogdijvereniging, maatschappelijk werk organisatie et cetera. Ik vond het een uitdaging en bijzonder interessant werk. Werken met mensen vind ik boeiend, zoeken naar het hoe en waarom van het menselijk handelen en hoe dat zich weer verhoudt tot anderen.

Verder wandel en fiets ik graag, bezoek musea, lees veel, volg een cursus Spaans, ik kook graag, ik schilder, ga graag naar het theater en ik doe vrijwilligerswerk, zo ben ik  onder andere buurtbemiddelaar en ben ik sinds drie jaar actief voor  Levensverhaal Culemborg.

 

Lijda de Meijer

Opgegroeid onder de rook van Utrecht en sinds 1992 met veel plezier woonachtig in Culemborg. Al sinds mijn kinderjaren was ik veel in Culemborg te vinden omdat hier veel familie woont en wij, zoals dat in die tijd gewoon was, ieder weekend op familiebezoek gingen.

In 2017 heb ik de laatste hand gelegd aan een onderzoek over mijn grootouders die beiden geboren en getogen Culemborgers waren. 

Via een buurvrouw kwam ik in 2016 in contact met het project Levensverhaal Culemborg. In het seizoen 2016-2017 heb ik voor een Culemborgse haar levensverhaal geschreven. Daarnaast heb ik voor veel van de geschreven levensverhalen de vormgeving gedaan. Sinds dit seizoen (2018-2019) ben ik als coördinator betrokken bij het project.